Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

  Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool of 500 gram bloemkoolroosjes

  • 2 kopjes paprikareepjes of verse paprika

  • 2 aardappelen

  • 2 eetlepels mascarpone

  • 1 ui

  • 1 eetlepel boter

  • 1,5 liter kippenbouillon

  • peterselie

  • peper en zout

  Bereiding:

  1. Laat in een grote kookpan de boter smelten.

  2. Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur.

  3. Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.

  4. Overgiet met de kippenbouillon.

  5. Voeg de stukken bloemkool en de in blokjes gesneden aardappelen toe.

  6. (houd 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking)

  7. Breng aan de kook , dek af en laat 25 minuten koken.

  8. Mix de soep fijn

  9. Voeg de overgehouden , klein gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken.

  10. Meng de mascarpone onder de soep.

  11. Klop eventueel op met een klopper.

  12. Breng op smaak met peper en zout.

  13. Voor de afwerking gebruik je peterselie.