Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone
|
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
-
Laat in een grote kookpan de boter smelten.
-
Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur.
-
Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.
-
Overgiet met de kippenbouillon.
-
Voeg de stukken bloemkool en de in blokjes gesneden aardappelen toe.
(houd 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking)
-
Breng aan de kook , dek af en laat 25 minuten koken.
-
Mix de soep fijn
-
Voeg de overgehouden , klein gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken.
-
Meng de mascarpone onder de soep.
-
Klop eventueel op met een klopper.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Voor de afwerking gebruik je peterselie.
|